Dávodi fürdő

Vendégházban  a kényelme a fő szempont, gyógyulásának érdekében igénybe veheti Wellness részlegünket is, mely tartalmazza a jakuzzit és a szaunát valamint a fürdődézsát.

Amennyiben családjával szeretne más kikapcsolódást is ajánlani tudjuk a Dávodi Gyógyfürdő-t, mely a Ponty-Lak Vendégháztól gyalog mintegy 5 perces sétára található.

A Dávodi Gyógyfürdő Kft. strandfürdője már több évtizede kedvelt fürdőhelye a környéken élők körében. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a fürdő vize valóban gyógyító hatású, így számos betegségre nyújthat gyógyírt, ilyen például reumatikus panaszok enyhíteni, illetve egyes légzőszervi és nőgyógyászati betegség kialakulását képes csökkenteni.

Az első kutat 1914-ben fúrták ivóvíz biztosítása céljából, melyből hévíz tört a felszínre. Elsőként Dr. Bruszt Pál bajai fogorvos figyelt fel arra, hogy Püspökpusztán szinte nincs rossz fogú ember. Ezt a hatást a jó ivóvíznek tulajdonította. Az 1930-as években tudományos cikkeket írt a víz jótékonyhatásáról és javaslatot tett arra, hogy építsenek gyógyfürdőt a területen. A mai fürdő ősét az ötvenes években kezdték el kialakítani. A víz vizsgálatát 1957-ben végezték el, és az összetétel igazolta, hogy tényleges gyógyhatással rendelkezik.

A gyógyfürdő 2009-ben nagy átalakításon ment át. A medencéket teljes mértékben felújították és ekkor került kialakításra az élményfürdő, mely a strandfürdő legkedveltebb helyszíne lett. Az élményfürdő részleg a több csúszdával rendelkezik.

Az élményrészlegen található az úgynevezett kalózhajó, mely a kisgyerekek részére lett kialakítva, hogy ők is élvezhessék a fürdőben eltöltött időt. A fürdő a legkisebbekre is gondolt, így kialakításra került gyerekpancsoló medence is. Így tehát valóban a teljes család megtalálhatja a fürdőben az ő érdeklődésének megfelelő szórakozást.

Szép Kártya elfogadóhely!

(c) 2015 PONTYPORONTY KFT.

Telefon: 70/334-02-95

Cím: 6500 Baja, Szabadság u. 14.

Hasznos oldalak:
Apartman.lap.hu - Horgasz.lap.hu - Baja.lap.hu