Gasztronómia

Bajai ponty halászlé

Az alaposan megtisztított pontyot (pontyokat) kb. 5 mm-enként beirdaljuk (3-4 mm mély bemetszést végzünk a hal húsába), felszeleteljük és darabonként besózzuk úgy, hogy az irdalások közé is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát hagyjuk állni a sóban.

Részletek
Érsekcsanádi rétes

A tésztát kidagasztjuk, annyi melegvizet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen, pihentetjük. Akkor jó, ha ún. réteskeménységű, lágy a tészta, hogy a nyújtáskor ne szakadjon el.

Részletek
Szeremlei borsos kalács

1/2 liter tejet langyosra melegítünk, beletesszük a 8 dkg cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt.

Részletek
Bácskai hurka

A bőrkét, a húst, a fejet és a belsőséget megfőzzük. A májat és a szalonnát tíz percig forrázzuk, a vöröshagymát zsírban világossárgára pirítjuk. A szalonnát fél cm-es darabokra kockázzuk.

Részletek

Szép Kártya elfogadóhely!

(c) 2015 PONTYPORONTY KFT.

Telefon: 70/334-02-95

Cím: 6500 Baja, Szabadság u. 14.

Hasznos oldalak:
Apartman.lap.hu - Horgasz.lap.hu - Baja.lap.hu