Horgászat

A horgászatot már az őseink is jól ismerték, ugyanis a táplálékszerzést vadászattal valamint halászattal valósították meg. Napjainkban már nem a táplálékszerzés a fő cél, hanem inkább kikapcsolódás céljából mennek el az emberek horgászni. Ezt a lehetőséget biztosítjuk mi is vendégházainknál.

Ponty-Poronty Vendégház

Nagybaracska területén található az Ó-Dunai Füzes holtág, mintegy 17 hektáros terület, mely igen gazdag halállománnyal rendelkezik. A nyílt vízfelszínt nádasok szegélyezik. A Füzes területén legnagyobb számban harcsa található meg, de nagyon jó eséllyel fogható ponty, csuka, kárász, amur busa is.
Azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a horgászatra szigorú szabályok vonatkoznak, és mindenféleképpen rendelkeznünk kell horgászengedéllyel!

Napi illetve heti jegyeket is lehet váltani, melyek beszerezhetők a Harcsafanatik Horgászboltban (Nagybaracska, Bajai u. 2.) tudják kiváltani. További kérdéseiket az engedélyekkel, jegyekkel kapcsolatban a +36 30 269 62 02 telefonszámon, vagy a csokajani82@gmail.com e-mail címen lehet feltenni.

Díjak:

Füzes  Napijegy: 2200 Ft.
Füzes  Ifjúsági napijegy: 1100 Ft.
Füzes  Heti jegy: 11000 Ft.
Füzes  Ifjúsági hetijegy: 5500 Ft.

Ponty-Lak Vendégház:

Dávod területén található a kb. 15 hektáros vízterülettel rendelkező Klágya I., mely a Ferenc csatorna szabályozása után, vízgyűjtő holtágként maradt meg.

A víz minősége minden évben kiváló az ott élő halfajok számára, ugyanis a horgászegyesület minden évben nagy energiát fordít a horgásztót körülvevő nádas rendben tartására.

Klágya I.-ben sok halfajta megtalálható, főleg harcsa, ponty, csuka, kárász, amur.

Természetesen itt sem szabad megfeledkezni a horgászengedélyről.
Napijegy forgalmazása két helyen biztosított vendéghorgászok számára:

Arnold János
Dávod, Tolbuchin u. 67.

Hirtenberg Jánosné
Dávod, Wesselényi utcai horgászbolt

Díjak: Napijegy: 3000 Ft
           Gyerek: 500 Ft

További információ a www.davodihorgaszegyesulet.lapunk.hu érhető el.

Nagybaracska

Dávod

Szép Kártya elfogadóhely!

(c) 2015 PONTYPORONTY KFT.

Telefon: 70/334-02-95

Cím: 6500 Baja, Szabadság u. 14.

Hasznos oldalak:
Apartman.lap.hu - Horgasz.lap.hu - Baja.lap.hu