Programok

Hajókirándulások

Vízitaxi
A vízitaxi tervezett üzembe helyezési ideje május 01., melyet az aktuális időjárás valamint a Duna vízállása befolyásolhat. A hajó maximum létszáma 11 fő, minimum létszáma 6 fő, a gyermek is 1 főnek számít.

Motoros csónaktúra vezetővel Gemencen, a Koppányi-sziget körül
A túra hossza kb. 2-2,5 óra. A Vén-Duna partról indulva érintjük a Cserta-torkolatot, kiszállás a zárásnál, séta a csodálatos homokpadon, kis betekintés a Koppányi-sziget élővilágába, majd a csónakázás folytatásaként a nagy Dunán érkezünk vissza a kiinduló pontra. 

Gemenc személyszállító hajó
A 100 fős Gemenc sétahajóval rövidebb és hosszabb kirándulásokat tehetünk a Dunán, kedvező vízállás esetén a mellékágakban. Az utazás kombinálható erdei vasutazással is. A hajó rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

Részletek
Kirándulás a Hajósi Kastélyba

A barokk stílusú hajósi kastélyt gróf Patachich Gábor kalocsai érsek építtette 1740-ben vadászkastély céljára, mivel a Hajós környékén elterülő erdőségek igen gazdagok voltak vadban. 1766–67-ben gróf Batthyány József érsek kibővítette a kastélyt, ekkor nyerte el mai formáját. 1907–08-ban árvaházzá alakították át az épületet.
A hajósi volt érseki kastély Bács-Kiskun megye legrégebbi, a Dél-alföldi Régió második legrégebbi kastélya, amely építészettörténeti, művészettörténeti és kultúrtörténeti adottságait tekintve is az egyik legjelentősebb épület az Alföldön. A gyönyörűen felújított kastély 2010. szeptembere óta várja a látogatókat.

Részletek
Kenutúra a Ferenc csatornán

Magyarország déli részét és Szerbia északi részét összekötő, gazdag történelmi múlttal rendelkező, nemzetközi jelentőségű vízgazdálkodási, műszaki létesítmény. Magyar oldalon Bajánál ágazik ki a Sugovicából és Szerbiában, Bezdánnál, a Sebesfoki zsilipnél torkollik be a Ferenc-csatornába.

Részletek
Kerékpártúra Hercegszántóra

Hercegszántó-máriakerti kegyhely

A Hercegszántó-máriakerti kegyhely története kevésbé ismert a magyar hívek között, azonban a környéken élő sokác katolikusok több mint másfél évszázada járnak ide rendszeresen imádkozni. A hercegszántói sokác elbeszélés szerint, a Mária-kápolna helyén régen egy nagy rét volt, ahol juhokat és teheneket legeltettek, és a vodicei kút vizéből itattak a jószágokat. 

Karapancsai kastély és major

Hercegszántótól nem messze található a Karapancsai majorság, melyet a Karapancsai erdő vesz körül. A majorságot körbevevő parkban található a Frigyes Főherceg által építtetett vadászkastély, valamint Habsburg Albert főherceg által építtetett Karapancsai kiskastély.

Részletek
Kenuval a Gemenci erdőben, a Duna mellékágain

Igény esetén túravezetőt is tudunk biztosítani a vízi kalandozáshoz. A túrázók betekintést nyerhetnek Európa legnagyobb kiterjedésű ártéri erdejének növény- és állatvilágába.

Részletek
Borkóstolás Hajóson

Hajós Pincefalu több mint ezer pincével büszkélkedhet, csak a kacskaringós, zegzugos utcák száma több tucat a dimbes-dombos pincefaluban.

Részletek
Kirándulás kisvasúttal a Gemenci erdőben

A gemenci kisvasút minden nap menetrend szerint közlekedik. Nyári hétvégeken nem csak dízel mozdonyok, hanem gőzvontatású nosztalgiavonat is járja az árteret. Az erdő szélén lévő induló állomások Pörböly és Keselyűs.

Részletek
Pálinkakóstolás Madarason

A Dél-alföldön termesztett gyümölcsökből készülő pálinkák íze, illata, zamata a táj éghajlati adottságainak köszönhetően igen magas, ami kiváló  élvezeti értéket nyújt fogyasztója számára.

Részletek
Városnézés kisvonattal Baján

A város lakói és a turisták körében kedvelt közlekedési eszköz a Pinczike kisvonat, mely kellemes városnéző körútra viszi a kirándulni vágyókat.

Részletek

Szép Kártya elfogadóhely!

(c) 2015 PONTYPORONTY KFT.

Telefon: 70/334-02-95

Cím: 6500 Baja, Szabadság u. 14.

Hasznos oldalak:
Apartman.lap.hu - Horgasz.lap.hu - Baja.lap.hu