Bácskai hurka

Hozzávalók (10 kg hurkához):

    2,8 kg sertésmáj
    1 kg sertésfej
    1,4 kg marhabelsőség
    2 kg sertéshús
    1,4 kg sertésbőrke
    2 kg hasaalja- és tokaszalonna
    20 dkg salétromsós sókeverék
    2 dkg őrölt bors
    5 g majoránna
    2 g szegfűbors
    20 dkg vöröshagyma

Elkészítés

A bőrkét, a húst, a fejet és a belsőséget megfőzzük. A májat és a szalonnát tíz percig forrázzuk, a vöröshagymát zsírban világossárgára pirítjuk. A szalonnát fél cm-es darabokra kockázzuk. A belsőségeket és a májat 13 mm-es tárcsán, a bőrkét és a pirított hagymát 4 mm-es tárcsán megdaráljuk. A még forró anyagokhoz hozzáadjuk a fűszereket, és a jobb kötés érdekében egy kevés bőrkelét. Jól összegyúrjuk, és sertés vagy marha vastagbélbe töltjük. 80 C-os vízben abáljuk. Lehűtjük, és 15 C-os hideg füstölőben megfüstöljük.

Szép Kártya elfogadóhely!

(c) 2015 PONTYPORONTY KFT.

Telefon: +36 70 334 0295

Cím: 6500 Baja, Erdész u. 6.

Hasznos oldalak:
Apartman.lap.hu - Horgasz.lap.hu - Baja.lap.hu