Érsekcsanádi rétes

(Érsekcsanád Bajától 10 km-re északra található település.)

Hozzávalók

        60 dkg liszt
        6 dkg zsír
        csipet só
        melegvíz
        tejföl

Elkészítés

A tésztát kidagasztjuk, annyi melegvizet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen, pihentetjük. Akkor jó, ha ún. réteskeménységű, lágy a tészta, hogy a nyújtáskor ne szakadjon el. A tetejét be kell zsírozni vagy tejföllel bekenni, hogy ki ne száradjon, majd pihenni hagyjuk. A tésztát óvatosan hajszálvékonyra nyújtjuk kézzel, ún. rétes nyújtó abroszon, meglocsoljuk zsírral vagy tejföllel ( kiszáradás miatt kell), majd beletesszük a tölteléket, feltekerjük, a tetejét bekenjük tejföllel, és 200 C-os sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt elkészül.

Töltelékek

    túrós
    grízes-meggyes
    mákos
    almás
    sárgabarackos
    sütőtökös
    káposztás
    sós túrós

Szép Kártya elfogadóhely!

(c) 2015 PONTYPORONTY KFT.

Telefon: +36 70 334 0295

Cím: 6500 Baja, Erdész u. 6.

Hasznos oldalak:
Apartman.lap.hu - Horgasz.lap.hu - Baja.lap.hu